Meidän tarinamme

Näin katsastajasi.fi-ketju on syntynyt

Yritystoiminta aloitettiin vuonna 2012, kun kaksi pitkän linjan katsastusmiestä, Tomi Tavinen ja Keijo Räisänen päättivät ryhtyä itse yrittäjiksi ja perustivat Autokatsastus Lappeenranta Oy:n. Kokemusta alasta ei kummaltakaan yrittäjältä puuttunut ja vuosien saatossa osaamista on karttunut entisestään. Nykyisellään Räisänen on toiminut alalla jo yli 26 vuotta ja Tavinenkin tasan kaksi vuosikymmentä.

Kaikki alkoi Lappeenrannasta

Ensimmäinen toimipiste avattiin aikanaan Paalukadulle Lappeenrantaan ja toinen piste Imatralle. Ensimmäisten toimipisteiden sijainnit olivat luonnollisia valintoja, sillä ne valikoituivat yrittäjien asuinpaikkakuntien mukaan. 

Keväällä 2015 avattiin Lappeenrannassa jo toinen toimipiste ja tätä seurasi pian perässä kolmannen pisteen avaus. Yrittäjien yhteistyö on sujunut hyvin, sillä kumpikin on kiinnostunut hieman eri asioista liiketoiminnassa. Tavinen nauttii operatiivisen puolen ja liiketoiminnan pyörittämisestä sekä ideoi mielellään uusia palveluja ja seurailee alan kehitystä. Räisänen puolestaan keskittyy talouspuoleen ja toimii mielellään mahdollisimman paljon operatiivisen toiminnan keskiössä sekä vastaa kalustosta. Kun kumpikin saa keskittyä omalla tontillaan mieleisiin asioihin, asiat saadaan yleensä joustavasti ja tehokkaasti myös hoidettua.

Yritys on myös onnistunut kasvamaan viime vuodet kannattavasti alalla, joka on ollut suuressa myllerryksessä. Myös paikallisen toimijan ketteryys ja hyvät suhteet kuljetusalan yrittäjiin ovat auttaneet. Yrityksellä on hyvät suhteet myös autokorjaamopuolelle ja toiminta on aina pyritty pitämään niin asiakaslähtöisenä kuin vain mahdollista. 

Autokatsastus Lappeenranta on laajentunut ajan kuluessa toimintaansa myös korjaamopuolelle. Yritykseen kuuluvat nykyisin AS-Huolto Oy Lappeenrannassa ja JJ-Autofix Oy Joutsenossa.

Etelä-Savoon ja Pohjois-Savoon laajentuminen starttasi Mikkelistä

Tammikuussa vuonna 2019 Tavinen ja Räisänen ostivat Etelä-Savossa toimivan E. Valjakka Oy:n katsastusliiketoiminnat. Savon puolen yritystarinaa on aloitettu kirjoittaa jo vuonna 1998. Alan kokemus siis vain syveni kyseisen kaupan myötä. Kyseinen yrityskauppa nosti lappeenrantalaisyhtiön kerralla Suomen suurimpien kotimaisten katsastusyhtiöiden joukkoon. Seuraavaksi vuorossa oli siilinjärveläinen Katsastusasema Guru, joka vahvisti erityisesti Kuopion talousalueen toimintamallia. 

Tavinen on alkujaan kotoisin Savonlinnasta ja tästä syystä hän on ollut yrittäjäksi ryhdyttyään kiinnostunut toiminnan laajentamista myös Savon puolelle. 

Vahva visio tulevaisuudesta

Yrityksessä uskotaan vahvasti omaan tekemiseen, prosessien ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Olemme teettäneet muun muassa laajan asiakastutkimuksen, jonka kautta saimme tärkeää tietoa asiakkaistamme ja tämän kautta kehitämme toimintaamme oikeaan suuntaan: tarjoamme asiakkaillemme helpompaa ja vaivattomampaa palvelua.