Asiaa kaikille teille

Lupa kysyä tarkoitaa meillä kirjaimellisesti sitä: mikä ikinä mieltäsi katsastusasioissa askarruttaa, palvelupisteidemme henkilökunta on valmis auttamaan sinua. Tässä kuitenkin jo valmiiksi vastaus muutamaan kysymykseen, joita asiakkaamme säännöllisesti tuntuvat pohtivan.

Milloin auto on katsastettava?

Henkilö- ja pakettiautot (max. 3500 kg), jotka ovat yksityiskäytössä tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään neljän vuoden ikäisenä. Tämän jälkeen katsastus tehdään kahden vuoden välein. Auton ollessa kymmenvuotias tai vanhempi, määräaikaiskatsastus tehdään vuoden välein. Oman autosi katsastusajankohdan saat selville edellisestä katsastustodistuksestasi tai vaikkapa soittamalla meille ja kysymällä.

Onko katsastukselle varattava aika?

Ei välttämättä. Jokaisessa toimipisteessämme myös drive in -asiakkaat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi. Varaamalla ajan etukäteen joko netissä tai puhelimitse vältät kuitenkin mahdollisista jonoista johtuvan odottamisen. Huomioithan kuitenkin, että mikäli olet tulossa katsastamaan liikennekäytöstä poistettua autoa, katsastusaika on varattava aina etukäteen! Meillä nettiajanvaraus palvelee henkilö- ja pakettiautoa (max. 3500 kg) katsastamaan tulevia.

Mitä minun tulee ottaa mukaan?

Mikäli sinulla on paperinen versio autosi rekisteriotteesta, ota se mukaasi, kun ilmoittaudut toimipisteessämme. Homma saadaan hoidettua tarvittaessa ilmankin.

Mitä jos katsastus hylätään?

Katsastus on hyväksytty, mikäli korjauskehotukseen johtavia puutteita tai vikoja on enintään kolmessa kohteessa. Mikäli katsastuspäätös on “hylätty”, hylkäyksen aiheuttaneet ongelmat on korjattava ja auto tuotava jälkitarkastukseen yhden kuukauden sisällä hylkäykseen päättyneestä katsastuksesta. Kaikkein vakavimmissa tapauksissa ajoneuvo voidaan asettaa ajokieltoon, missä tapauksessa katsastustoimipaikan todistuksella ajoneuvo voidaan määräajassa kuljettaa korjattavaksi, mutta sitä ei muutoin saa liikenteessä käyttää. Kun ajoneuvo on korjattu ja hyväksytysti jälkitarkastettu, katsastaja poistaa ajokiellon.