Katsastajasi.fi kuuluu A-Katsastus-konserniin. A-Katsastus-konserni haluaa toimia vastuullisesti, läpinäkyvästi ja luotettavasti. Siksi olemme ottaneet käyttöön whistleblowing-ilmoituskanavan, jonne voi ilmoittaa konsernissa mahdollisesti havaitusta vastuuttomasta toiminnasta tai väärinkäytöksestä.

Edellytämme koko organisaation ja kaikkien työntekijöidemme noudattavan työssään eettisiä periaatteita ja lainsäädäntöä. A-Katsastus-konserni kuuluu Tradeka-konserniin ja Tradekan eettisiin periaatteisiin voi tutustua täällä:
Osuuskunta Tradekan eettiset periaatteet

Alla olevan ”Tee ilmoitus” -linkin kautta pääsee Tradeka-konserniin kuuluvien yritysten yhteiselle Whistleblowing-ilmoituslomakkeelle, jossa voi ilmoittaa havainnoista ja epäilyistä. Havainnoista kerrotaan lomakkeella mahdollisimman tarkasti. Ilmoitukseen voi myös lisätä liitteitä, kuten kuvia. Ilmoitus on lähtökohtaisesti anonyymi, mutta halutessaan ilmoittaja voi jättää omat yhteystietonsa. Käsittely on kaikissa tapauksissa luottamuksellista. Palvelu on suojattu ja salattu.

Kanavassa ei tallennu tietoja, joiden perusteella viestin lähettäjän voisi tunnistaa. Luottamuksellisuuden takaamiseksi kanava on ulkopuolisen palveluntoimittajan tarjoama. Ilmoittaja saa anonyymin käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla hän voi myöhemmin kirjautua palveluun ja kommunikoida ilmoituksen käsittelijöiden kanssa.
Ilmoituksen voi tehdä kuka vain väärinkäytöstä epäilevä, esimerkiksi työntekijä tai A-Katsastus-konsernin sidosryhmään kuuluva, kuten yhteistyökumppani. Ilmoittajalla ei tarvitse olla todisteita epäilystä rikkomuksesta, vaan nimetyt, riippumattomat henkilöt käynnistävät tapauksen selvityksen. Puutumme havaittuihin poikkeamiin mahdollisimman nopeasti.

Huomaathan, että ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä, kuten epäeettisestä tai laittomasta toiminnasta ilmoittamiseen. Sitä ei tule käyttää asiakaspalautteen antamiseen tai palvelusta/tuotteesta reklamointiin. Asiakaspalautetta voit antaa Yhteystiedot-osiossa kohdassa:

Palaute