Meillä katsastat mukavasti henkilö- ja pakettiautot, nelipyörät ja kevyet nelipyörät, matkailuautot ja -vaunut sekä perävaunut. Kun tulet katsastukseen, tarvitset mukaan vain rekisteröintitodistuksen, joka kulkee mukana autossasi (mikäli paperinen versio) sekä noin 15 minuuttia aikaasi – istuudu alas ja nauti kahvit. Henkilö- ja pakettiautojen sekä nelipyöräisten määräaikaiskatsastus on edullisinta ja vaivattominta varata verkossa. Muiden ajoneuvojen katsastustarpeissa ota yhteyttä puhelimitse.

Miksi katsastus?

Määräaikaiskatsastus on tarpeellista, jotta maanteillä liikkuvat autot olisivat turvallisia muulle liikenteelle ja että autojen ympäristöhaitat olisivat minimaaliset. Samalla tarkastamme että verot ja muut maksut on suoritettu.

Katsastuksessa määrätyt korjauskehotukset tallennetaan ajoneuvotietojärjestelmään ja ne tulostuvat todistukselle. Korjauskehotukset poistuvat todistukselta seuraavassa määräaikaiskatsastuksessa, jos viat on korjattu.

Milloin katsastamaan?

Henkilö- ja pakettiautot (max. 3500 kg), jotka ovat yksityiskäytössä tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään neljän vuoden ikäisenä. Tämän jälkeen katsastus tehdään kahden vuoden välein. Auton ollessa kymmenvuotias tai vanhempi, määräaikaiskatsastus tehdään vuoden välein. Oman autosi katsastusajankohdan saat selville edellisestä katsastustodistuksestasi tai esimerkiksi Traficomin ilmaisesta verkkopalvelusta.

Ajoneuvotiedot ja veron maksu (Traficom)