Rekisteröintikatsastus

Kun tuot uuden tai käytetyn auton Suomeen tai kun otat käyttöön rekisteristä poistetun ajoneuvon, tulee sille suorittaa rekisteröintikatsastus. Rekisteröintikatsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto, varusteet, rakenne ja varmistetaan Suomen tieliikennelainsäädännön vaatimusten täyttyminen. Samalla ajoneuvon tekniset tiedot tallennetaan liikenneasioiden rekisteriin.

Varaathan aina ajan etukäteen, kun kyseessä on rekisteröintikatsastus.

Rekisteröintikatsastukseen tarvitset

  • Tuontiauton alkuperämaan rekisteröintitodistuksen, josta ilmenee rekisteröinti- tai käyttöönottopäivä tai
  • Selvitys aikaisemmasta rekisteröinnistä Suomeen
  • Mahdollinen vaatimuksenmukaisuustodistus (COC-todistus)

Huomioi nämä vaiheet käytetyn ajoneuvon maahantuonnista

Ennen kauppaa
Kun ostat käytettyä ajoneuvoa ulkomailta, tarkista ajoneuvon identiteetti ja myyjän oikeus myydä kyseinen ajoneuvo ja laadi kaupasta aina kirjallinen kauppa- tai luovutuskirja. Käytettyjen ajoneuvojen markkinoilla Euroopassa liikkuu paljon anastettuja ajoneuvoja. Mikäli ostamasi ajoneuvo osoittautuu anastetuksi, ajoneuvon oikealla omistajalla on yleensä oikeus saada se takaisin vastikkeetta.

Rekisteröintikatsastus
Ajoneuvo on aina rekisteröintikatsastettava ennen rekisteröintiä. EY-tyyppihyväksymättömälle, enintään 6 kuukautta käytössä olleelle ajoneuvolle tehdään rekisteröintikatsastuksen sijaan yksittäishyväksyntä, joka onnistuu niinikään meillä.

Autoveron maksaminen
Käytettynä maahantuotavien ajoneuvojen autoverotuksesta Suomessa vastaa Verohallinto.

Rekisteröinti
Kun rekisteröintikatsastus on suoritettu ja ajoneuvovero maksettu, voit rekisteröidä ajoneuvon palvelupisteissämme.

Vaatimustenmukaisuustodistus
Kun ulkomailta tuotu ajoneuvo halutaan rekisteröidä Suomeen, tarvitaan usein todistus siitä, että auto on suomalaisten säädösten mukainen. Todistus on nimeltään vaatimustenmukaisuustodistus (CoC-todistus) tai vastaavuustodistus (TÜV-todistus tai DEKRA-todistus).

Kauttamme saat Traficomin vaatimat säädöstenmukaisuustodistukset, eli vastaavuustodistuksen tai vaatimustenmukaisuustodistuksen helposti ja nopeasti autoihin sekä moottoripyöriin. Kysy meiltä lisää!